Le Wine Bar des Marolles

Vincent Thomaes was sommelier in het chique Château du Mylord (twee Michelinsterren). Het kasteel ligt verborgen in het Heuvelland bij Ellezelles en werd door Vincent met zijn broers Jean Baptiste en Christophe uitgebaat. Vincent Thomaes liet daar als gedreven wijnkeldermeester zien dat hij de kunst verstaat om bezoekers in een mum van tijd op hun gemak te stellen.

Maar Vincent Thomaes voelde zich in een keurslijf opgesloten en brak uit. Op de Brusselse Zavel blies hij een wijnbar nieuw leven in. Om echt te doen waar hij zin in had, installeerde hij zich in 2013 in de Brusselse Hoogstraat. Daar opende hij in twee zeventiende-eeuwse huisjes met intieme kamers een restaurant « à vins » de knusse Wine Bar des Marolles en de aanpalende Le Marché du Wine Bar.

Het zijn twee kwaliteitsadressen zonder kapsones, waar men eersteklasproducten selecteert en bereidt in oprechte gerechten door Alex van Kalck, onze getalenteerde chefkok. 

Aan het Wine Bar ontvangen

Aan het Wine Bar ontvangen

Het restaurant biedt u de mogelijkheid om uw convives in verband met verjaardagen, professionele vergaderingen in 2 mooie zalen te ontvangen.

 Het aangrenzende privatieve terras is open zodra het weer het toelaat.

wine-bar-des-marolles-08

Winkel

winkel

Joël Vandenhoudt verwelkomt U in Le Marché du Wine Bar, een concept store die kwalitatief hoogwaardige curiosa, schilderijen, wijnen combineert, stelt u zijn toppers voor.

Wij hebben een brede assortiment van lokale bieren (geuze), klassiek maar ook bio wijnen geselecteerd